Att spela bingo i en riktig bingohall kan vara en upplevelse, det är både roligt, spännande och trevligt. Något att ägna en lördagseftermiddag till när man inte har några andra idéer, man kan ta med sina vänner och spela bingo i en bingohall. Det är det mest traditionella sättet att spela bingo på är i en bingohall och det är riktigt bra underhållning.

Så gör man

Att komma igång är inte svårt alls, dessutom finns det alltid mycket hjälpsamma och trevliga bingovärdar på plats när man ska spela. Har man några frågor är det bara att ställa dem till värdarna och dem hjälper dig gärna om du är helt ny så att du kommer till rätta. På de flesta orter i vårt land finns en bingohall, det är bara att ta reda på öppettider och spel via Internet eller din lokala tidning.

När man väl kommer till bingohallen så är det bara att välja spel och köpa en eller två brickor till det spelet. Sedan så sätter du dig i själva bingohallen där spelet ska gå av stapeln och gör dig redo med markeringspenna och bingobricka. I en del bingohallar spelar man på dataskärmar och då behöver man inte ha några pappersbrickor eller pennor att markera med. Har du ingen egen penna med dig att markera med så brukar det alltid finnas på plats att låna eller köpa.

Så drar spelet igång och då är det en bingoutropare som drar numren och ropar ut dem i högtalare. Då presenteras alla nummer på en stor skärm i salen så att man lätt kan se om man inte hörde och så att man kan kolla så att man inte missat något. När någon får bingo så ropar dem och då delas vinster ut och man går vidare till nästa spel.

Socialt med bingo

Men det är inte bara spelet som lockar människor till bingohallen, det är att mötas över en kopp kaffe mellan spelen och bara umgås. Att känna igen sig, bli stammis och träffa andra med liknande intressen. Det är speciellt att spela bingo på en bingohall och det är det många som verkligen uppskattar. Här kanske du träffar på någon du aldrig skulle ha träffat i dina vanliga sammanhang.